За мен

Казвам се Петър Георгиев. Харесва ми всичко на тема технологии и автоматизация на процеси. Занимавам се предимно с продуктовата гама на Майкрософт, но не отричам съществуването на други производители. Безмислените спорове от типа “Коя технология е по-по-най” не са ми по вкуса. Всяка технология има своите предимства и недостатъци. Печелят тези, които могат да преценят коя е най-подходящата в дадена ситуация.

Над 10 години работя в областта на най-любимата ми технология – Microsoft Active Directory. Това включва дизайн, поддръжка, развитие, миграция, интеграция с други продукти и непрекъснато търсене на тайните, които крие.

Интересувам се и от програмиране. Моят любим език е Object Pascal (Delphi), но в зависимост от случая използвам PowerShell, VBScript, JScript, JavaScript, C#, C++. Повечето от програмите, които създавам са системно ориентирани (без графичен потребителски интерфейс). Когато става дума за GUI приложения предпочитам те да бъдат WEB и да са базирани на Cross-Platform библиотеката ExtJs.

Не се страхувам да се занимавам с хардуер! Но това е по-скоро хоби. Винаги съм харесвал “златната среда” между Хардуер/Софтуер. Това обяснява и защо съм зарибен по Raspberry PI 🙂

Привърженик съм на теорията, че “Незнанието е невероятен стимул за развитие”.

Не се стремя да научавам нещата на изуст. При такова изобилие от технологии и езици за програмиране в днешно време това е невъзможно! Вместо това се старая да имам добри познания за същността на нещата или поне да знам, че те съществуват. Останалото е въпрос на (правилно) търсене.

Опитът ми все повече ме кара да вярвам, че възможностите на технологиите са ограничени единствено от разнообразни “политически причини“.

Ако в крайна сметка ме попитате какво мога да правя, ще Ви отговоря: “Ако имам достъп до Google – всичко!”.

Можете да ме откриете в LinkedIn или да разгледате моите проекти с отворен код в GitHub.