3D task switcher за Windows XP

В Windows Vista беше добавен нов, радващ окото task switcher (активира се чрез WIN клавиша+TAB). При прелистване приложенията се плъзгат напред/назад, като виждате какво се случва във всеки прозорец. Симпатично :).

За да постигнете същото и при вас има два варианта: да си инталирате Windows Vista или да ползвате програмки, като WinFlip [http://winflip.stylekings.de ]. Тя е напълно безплатна и радва окото също толкова добре, колкото и вградената функция при Windows Vista. По същество не изисква инсталация, но е добре да я разархивирате в конкретна папка, която да не местите, особено ако използвате autostart функцията й.

Ето как изглежда екранът с активиран WinFlip.

Малко видео демонстрация:

http://www.youtube.com/watch?v=mmNiBKIK0D8

Можете да избирате между две клавишни комбинации за активиране: WIN+TAB или ALT+TAB. На лице са и купчина други настройки.

Има ли бъгове? ДА! В новата версия много неща са изгладени, но има отдавна известен проблем, който се прояви и при мен:при лаптопите след известно време работа или при много бързо и неколкократно натискане на ALT+TAB/WIN+TAB програмата се счупва и всичко завършва с познатия екран send/don’t send. В Eventviewer->Application се появява нещо от сорта на:

—/\/\/\—

Event Type:Error
Event Source:Application Error
Event Category:None
Event ID:1000
Date:15.8.2008 г.
Time:13:29:56
User:N/A
Description:
Faulting application winflip.exe, version 0.0.0.0, faulting module winflip.exe, version 0.0.0.0, fault address 0x00001e65.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

—/\/\/\—

Във форума за програмата пише нещо по въпроса, но по отговора на автора не става ясно кога ще бъде оправено [http://winflip.stylekings.de/board/index.php/topic,223.0.html].
Единственото решение за момента е да не натискате много бързо и неколкократноALT+TAB/WIN+TAB 🙂

Не забравяйте, че както в Windows Vista, така и при WinFlip се изисква да имате сносен хардуер, особено по отношение на видеокартата.

Използвайте на воля 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *