15-ти септември

Дори мрачното и дъждовно време днес не е в състояние да засенчи светлият празник, който отбелязваме на 15-ти септември. Това е денят, в който хиляди деца поемат към следващата учебна година, изпълнена с много нови знания и емоции. Всички те са водени от хората, олицетворяващи Българските култура и традиции – учителите.

Успех на всички колеги, които са се нагърбили с не леката задача да съхранят пламъка на знанието, предавайки го на следващите поколения – нашето “утре”!

2 thoughts on “15-ти септември

 1. Винаги намирате точните думи. Кратко, но казващо много поздравление.
  Премерено и точно – и няма начин да се съмнявам в искрените Ви пожелания.
  От 14 месеца се занимавам с Вашите инструкции, документи и препоръки. Неоценимата помощ в реално време, при всеки удобен и недостатъчно удобен момент за намеса с отдалечени средства, с много вещина и търпение – Ви направи моят доверен съветник и неуморен будител. Даже когато не вярвах, че ще проумея необятните и непонятни факти от системното администриране… Когато програмирането не е просто цел, а средство за улеснение и автоматизиране на толкова действия.
  Когато не разбирах смисъла на английските писания, ставахте и филолог. Когато прецизирате правописа и стила на превода, сте литературен редактор с критично отношение към словото. Когато вмъкнете картинка в статия, го правите по оригинален и неочакван начин.
  Завиждам Ви благородно и за педагогическия подход, за вечната изобретателност на още нещичко в помощ на преподавателите, за оптимизма и професионалната позиция.
  Благодарности, учителю!
  И на добър път в търсенето на съкровища всеки ден! Желая Ви здраве и дръзновен изследователски огън за още творчески дела!

 2. А аз мога да подтвърдя, че съм го виждал да ходи по вода! (е или поне по локви де)
  Иначе сериозно: споделям мнението. Учителите са хора и като такива вършат грешки (и откровенни глупости понякога), но по-добре с техните грешки от колкото без тях. А колкото до професионалистите и тези които преподават не за да живеят, а живеят за да преподават – ПОКЛОН и ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ (от името на носителя на моят ген и от мое име)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *